docente

Docente

Aline ten Kate is een gediplomeerd pianodocente en geeft al ruim twintig jaar met veel enthousiasme pianolessen.
Al tijdens haar studie aan het conservatorium gaf zij pianolessen bij Muziekcentrum Rhapsody in Veenendaal. Later kwam daar een bloeiende lespraktijk in Utrecht bij. Bovendien heeft Aline een aantal jaar les gegeven aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag. Ze maakte daar deel uit van een team docenten dat op een unieke manier les geeft aan jong talent: het Pi-project. Wegens groot succes heeft zij vervolgens ditzelfde project helpen opstarten bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten.
Sinds 2014 is Aline pianodocent bij Stichting MOL (Muziekonderwijs Leiderdorp).

Naast het geven van pianolessen is Aline in 2016 bevoegd tot docent Schoolmuziek. Vanaf september 2017 verzorgt zij met veel plezier muzieklessen op basisschool "de Hasselbraam". Tevens geeft Aline regelmatig workshops op o.a. basisscholen, buitenschoolse opvang, bij culturele evenementen en bij Stichting MOL.

Behalve bij het lesgeven ligt Aline's hart bij het maken van kamermuziek. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van violisten, maar ook andere strijkers, blazers, zangers en koren begeleidt ze graag.

Home