toetsen

Pianoles op maat

Ik ben gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Daarnaast vind ik het leuk om lessen te verzorgen voor volwassen beginners. Maar ook volwassenen die vroeger al gespeeld hebben zijn van harte welkom. Informeert u gerust naar de mogelijkheden!

Indien mogelijk start ik de lessen met jonge beginners het liefst in kleine groepjes van 3 of 4 leerlingen, totdat het beter is om verder te gaan als duo of met individuele lessen. In het begin leren de kinderen voornamelijk op het gehoor spelen en ligt de nadruk op samenspel en de ontwikkeling van muzikaliteit. Daarnaast beginnen we al snel met het leren lezen van het notenschrift en besteden we aandacht aan techniek. Ik vind het erg belangrijk dat mijn leerlingen zowel op hun gehoor als van blad goed uit de voeten kunnen. Ze worden dus breed opgeleid. Na een aantal jaar les wordt vanzelf duidelijk waar hun hart ligt en verwijs ik regelmatig leerlingen door naar één van mijn collega's klassieke of lichte/moderne muziek.

Speciaal voor kinderen uit groep 2/3 en uit groep 4/5 zijn er introductiecursussen piano. In groepjes van 3 à 4 leerlingen wordt er op een speelse en creatieve manier kennis gemaakt met het instrument. De cursus bestaat uit 10 lessen van respectievelijk 30 en 45 minuten en start twee keer per jaar. De eerstvolgende cursussen beginnen op zaterdag 22 september 2018. Voor groep 2/3 van 11:00-11:30 uur en voor groep 4/5/6 van 11:30-12:15. In overleg zijn hierop vervolgcursussen mogelijk.

Minimaal twee keer per jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorspeelavond piano of aan één van de leerlingenconcerten van Stichting MOL. Daarnaast organiseren de docenten van stichting MOL twee maal per jaar een B.E.E.S.T.week: Bands, Ensemble, Experiment, Samenspel, Theorie. In deze weken kunnen alle leerlingen gratis deelnemen aan verschillende workshops. Ook familieleden en vriendjes of vriendinnetjes mogen hieraan meedoen. Ook in de zomervakantie organiseert onze stichting leuke (meerdaagse) workshops. Zowel voor beginners als voor leerlingen die al een aantal jaar les hebben gehad.

Voor een overzicht van alle lesmogelijkheden kunt u terecht onder het kopje Tarieven. Aanmelden voor de introductiecursussen kan direct via de site van Stichting Mol. Voor de overige lessen wordt u verzocht om eerst contact op te nemen met Aline ten Kate (zie contact). Alle pianolessen worden gegeven op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Home